Ledernetværk for SMVer

Din virksomhed anno 2024: Sæt fokus på arbejdsrelateret digital chikane

I takt med at arbejdslivet i stigende grad digitaliseres, og medarbejdere er synlige på digitale platforme, oplever flere og flere, at ubehagelige henvendelser og chikane i relation til arbejdet foregår via et digitalt medie.

I Digitalt Ansvar har vi siden 2021 haft fokus på digital chikane ved at afdække problemets omfang på det private arbejdsmarked samt samarbejdet med private virksomheder for at udvikle praksisnære løsninger. Vi har udviklet og lanceret 12 konkrete værktøjer, som arbejdsgivere kan bruge til at forebygge og håndtere digital chikane.

Bliv klædt på til at forebygge og håndtere digital chikane hos jer

Vi tilbyder nu ledere i små- og mellemstore virksomheder (ml. 10-249 ansatte) at tage del i et netværk, hvor deltagerne bliver introduceret til, hvordan de internt kan arbejde med at forebygge og håndtere digital chikane.

I netværket tilbyder vi to arrangementer, hvor man som leder bliver klædt på til at arbejde internt med digital chikane for at sikre et trygt og sikkert psykisk arbejdsmiljø.

Arrangementerne er gratis og bliver faciliteret af Digitalt Ansvar.

 • Få introduktion til konkrete værktøjer, der kan hjælpe jer på vej i arbejdet med at forebygge og håndtere digital chikane fra eksterne personer.
 • Få indblik i hvordan andre virksomheder arbejder internt med digital chikane.

I første omgang afholder vi to netværksarrangementer i København. Senere i 2024 afholder vi samme arrangementer i Jylland / på Fyn. Tilmeld dig gerne allerede nu, så du er sikret en plads.

1. netværksarrangement /

 • Hvorfor er det vigtigt at forholde sig til digital chikane på det private arbejdsmarked?
  Introduktion til vores undersøgelse omkring udbredelsen og konsekvenser af digital chikane på det private arbejdsmarked.
 • Hvad siger lovgivningen omkring arbejdsrelateret digital chikane?
 • Hvordan kan vi tage hul på at forebygge digital chikane i vores virksomhed?
  Vi introducerer vores værktøjer samt guider jer til, hvordan I kan tage hul på arbejdet med at forebygge digital chikane.
 • Deltagerne får to konkrete værktøjer med hjem, ChikaneLabyrinten samt Dialogkort. De to værktøjer er gratis og kan anvendes til at facilitere samtaler om digital chikane blandt medarbejderne, hvilket bidrager til at skabe en fælles forståelse.

Sted: Digitalt Ansvar / Ravnsborggade 8B, 5. sal, 2200 København NV
Pris: Gratis

2. netværksarrangement /

 • Dialog omkring værktøjernes brug i praksis.
 • Grundig introduktion til udvalgte værktøjer på baggrund af deltagernes behov og erfaringer fra egen virksomhed.
 • Viden om hvordan andre virksomheder arbejder med værktøjerne.

Pris: Gratis

Hvordan deltager jeg i netværket?

Netværket er for ledere (kan også være en HR-repræsentant eller personaleansvarlig). Vi tilbyder som udgangspunkt én plads per virksomhed.

Hvis du er interesseret i at deltage eller blot at høre mere, er du velkommen til at kontakte projektleder Lisbeth Kristine Walakira (lkw@digitaltansvar.dk / 93 91 06 87).

Hvis du vil tilmelde dig direkte til ledernetværket, send venligst en mail til Lisbeth Kristine Walakira på lkw@digitaltansvar.dk med følgende information:

- Navn og titel
- Navn på virksomhed samt antal medarbejdere
- En kort beskrivelse af hvorfor det er relevant for jer at arbejde med digital chikane.