4

Retningslinjer


Udform interne retningslinjer

Forebyggelse

Selvom virksomheden ikke umiddelbart er ramt af meget digital chikane, er det en god idé at have et sæt klare retningslinjer.

Dette selvfølgelig til brug hvis chikanen rammer en eller flere medarbejdere, og der er brug for en akut handleplan, men også i høj grad fordi, det skaber ro og tryghed blandt medarbejdere at vide, virksomheden har forholdt sig til problematikken og står klar med svar, hvis chikanen rammer.

Formål

For at I som virksomhed kan være bedst muligt forberedt, hvis jeres medarbejdere rammes af digital chikane, findes her en guide til udformning af retningslinjer på området. Det er vigtigt at have klare retningslinjer for håndtering, bl.a. fordi der i sager om digital chikane ofte vil være et tidsaspekt at tage hensyn til.

Indhold

Guiden indeholder forslag til emner og procedurer I med fordel kan inkludere i jeres egne retningslinjer og er sat kronologisk op, på samme måde som et chikaneforløb kunne se ud. Guiden er opdelt i 5 trin, fra akutberedskab indenfor de første 24 timer til debriefing indenfor de første 30 dage efter hændelsen.

Sådan bruger du værktøjet

Brug værktøjet som inspiration og opslagsværk når I som virksomhed skal udforme jeres retningslinjer og procedurer for, hvordan I håndterer digital chikane.

Fase
Forebyggelse
Læsetid
Ca. 30 minutter
Målgruppe
Ledere
Retningslinjer
01:17
Retningslinjer
5

Næste værktøjFælles sprog om digital chikane


Skab et fælles sprog og en intern definition

Oversigt