5

Fælles sprog om digital chikane


Skab et fælles sprog og en intern definition

Forebyggelse

Ved I, hvordan I taler om digital chikane i jeres virksomhed? Hvordan tager man emnet op og i hvilken sammenhæng eller anledning? Og hvad er virksomhedens definition af, hvad der er over grænsen?

Det kan være en stor udfordring at tale om efter skaden er sket.

Formål

Værktøjet giver idéer til, hvordan I skaber et fælles sprog omkring digital chikane, så det ikke bliver første gang emnet bringes op, hvis der opstår en sag.

En af de største udfordringer omkring digital chikane er underrapportering, blandt andet fordi medarbejdere ikke har en forventning om at blive taget alvorligt. Det kan dog afhjælpes ved at medarbejderne er blevet introduceret til begrebet af ledelsen og har et fælles sprog, hvordan digital chikane defineres internt.

Indhold

Værktøjet indeholder tips og idéer til, hvordan og hvornår du som leder kan tage emnet digital chikane op. Dette kan være en vigtig af jeres forbyggende indsats og være med til at skabe en kultur, hvor digital chikane ikke er et tabu. Ikke at have et sprog for digital chikane, kan øge følelsen af at stå alene med den.

Sådan bruger du værktøjet

Find f.eks. inspiration i værktøjet når I står overfor en onboarding-proces eller som led i involverende proces omkring nye retningslinjer. Brug værktøjet til at forholde jer til, hvordan tonen skal være omkring digital chikane og hvordan du som leder kan gå forrest om tale om det og skabe en åben kultur, inden der opstår en sag.

Fase
Forebyggelse
Læsetid
Ca. 20 minutter
Målgruppe
Ledere, HR
Fælles sprog
6

Næste værktøjChikaneLabyrinten


Et brætspil om personlige grænser

Oversigt