8

Nøglesamtalen


Samtaleguide til ledere

Håndtering

Som leder kan det have stor betydning for den udsatte medarbejder, hvordan du håndterer en sag med digital chikane. I mere alvorlige tilfælde kan det være vigtigt at håndtere sagen med en en-til-en nøglesamtale.

Forskning viser, at lederens ledelsesstil kan have afgørende betydning for sagens videre forløb. Derfor er det vigtigt at forberede og være bevidst om balancen af ledelsesstil i nøglesamtalen.

Formål

Formålet med værktøjet er at skabe en bevidsthed om, hvordan du som leder strukturer nøglesamtalen, der på bedst mulig vis er en støtte for medarbejderen, samtidig med at være konkret og konstruktiv.

Indhold

I dette værktøj bliver du klogere på, hvad der kan få medarbejdere og ledere til at holde sig tilbage i at håndtere digital chikane på en formel måde. Værktøjet introducerer forskellige ledelsesstile, som er vigtige at overveje i planlægningen af en nøglesamtale.

Sidste side i værktøjet indeholder en samtaleguide, som kan anvendes til at skabe et udgangspunkt for at planlægge nøglesamtalen.

Sådan bruger du værktøjet

Læs værktøjet og brug det som inspiration til at forberede en nøglesamtale med en medarbejder, der er udsat for digital chikane. Det er vigtigt, at samtalen indeholder elementer af både empati, undersøgelse, handling og overblik.

Fase
Håndtering
Læsetid
Ca. 30 minutter
Målgruppe
Ledere
Guide til nøglesamtalen
9

Næste værktøjLedertræning om nøglesamtalen


Casebaseret ledertræning

Oversigt