12

APV-undersøgelse


Løbende opfølgning og status på digital chikane internt

Opfølgning

Lige så vigtig som den løbende uformelle opfølgning, er den formelle opfølgning gennem virksomhedens officielle Arbejdspladsvurdering (APV).

Her har medarbejderne mulighed for at melde de “usynlige” problematikker ind - og virksomheden har mulighed for at skabe data og gennemskue omfang of karakter af digital chikane i virksomheden.

Formål

Gennem Digitalt Ansvars undersøgelse i 2021 ved vi at det kan gøre en stor forskel for medarbejdere blot at vide, at deres arbejdsplads tager digital chikane seriøst og følger op på udfordringen gennem formelle og faste procedurer som f.eks. de løbende arbejdspladsvurderinger. Herudover er formålet for virksomheden at få et helt neutralt datasæt at vurdere omfang og karakter af digital chikane med.

Indhold

Værktøjet indeholder forslag til 5 tilføjelser (inkl. svarmuligheder) til virksomhedens APV. Spørgsmålene kan også bruges i andre formater som f.eks. medarbejdertilfredsheds-undersøgelser el. lign. Spørgsmålene går både på omfang (hændelser indenfor de sidste 12 måneder) og på karakter (type af chikane, medier etc.).

Sådan bruger du værktøjet

Læs og lad jer inspirere af spørgsmålene og klip alle 5 ind i jeres aktuelle APV. Med alle 5 spørgsmål er I sikre på at komme godt omkring både omfang og karakter. Undersøgelsen kan herefter bruges som udgangspunkt for videre arbejde.

Fase
Opfølgning
Læsetid
Ca. 10 minutter
Målgruppe
Ledere
APV-spørgsmål
1

Næste værktøjSpørgeskema og interviewguide


Er I ramt af digital chikane fra eksterne?

Oversigt